Bevlogen kijk ik naar de bijzondere dingen in ons dagelijks leven. Waarin natuur en landschap onlosmakelijk verbonden is met mijn werk. Meestal werk ik voor langere periode aan een thema. Foto reeksen voor mijn onderzoek, natuurlijke materialen en gemengde technieken geven de uiteindelijke vorm aan mijn idee├źn. Ik ben een buitenmens, die de zee graag mee naar huis neemt, en graag een verhaal maakt voor een installatie. Kijk verder: www.judithbrouwer.com

uit 2020 tot 2022 (klik op de afbeelding om het werk groter te bekijken)
stuur een bericht naar de kunstenaar

Border

2022

Titel: Border Formaat: 78 - 108 cm Handgeschept papier van diverse vezels en kleur, deels teruggewonnen papierpulp, en oa abaca en katoen. Omschrijving: Papierplaat handgegoten, gaat over de periode eind 2022 een periode waar het woord grens in verschillende context veel in het nieuws verschijnt. Niet alleen gaan we persoonlijk over grenzen, landen verschuiven dmv oorlog grenzen en is het woord een strijd geworden in politiek opzicht. Mijn Border is een soort van plus vorm. In mijn werk deze laatste periode komt er steeds vaker een plus voorbij, mijn verhaal is nog niet klaar.

Homeless

2022

Homeless. Miljoenen mensen op drift. Geen honger, veiligheid en een onderdak is de basis voor een bestaan, voor velen is dit onbereikbaar geworden. Een oproep aan grote wereld politiek blijft onbeantwoord. Het verschrikkelijke beeld op ieders netvlies van wonen in je trui, en leven op straat. Deze handgegoten papierplaat is deels gemaakt met de oude rekeningen van de brandstofhandel van mijn schoonvader in de hemel. Hij wist als geen ander wat onderdak betekend, en dat warmte onmisbaar is. 
Het oude " tentje" midden op de plaat is gemaakt van antiek textiel uit zijn tijd, geverfd met afval uit de keuken en tuin op de stoep. 
Deze oude lap heeft daar alle resten aan vergane kleur verzameld, en net als in slechte omstandigheden  de sporen achtergelaten.

Lost Wing

2022

Lost Wing Vleugellam maar niet koersloos. We verliezen allemaal vroeger of later dierbaren op onze route. Het haalt ons uit balans. Bij de keuze niet van koers te raken is mijn keuze extra vleugels te hebben, zodat verlies gedragen kan worden.

Reset

2020

Reset. Schildje over jaar lang in isolatie te zijn. Wat voor invloed heeft de huiselijke bescherming op ons. Hoe verwerken we ons verlies. 
  Schildje is gemaakt van handgeschept papier van inheemse en uitheemse plant vezels en inkt.